Suunto Recall HD Slangen

BELANGRIJKE VEILIGHEIDS MEDEDELING MET BETREKKING TOT RUBBER HOGEDRUKSLANGEN

Suunto kondigt een voor een gelimiteerde veiligheids terugroep aan.

 

Beste Suunto klant

 

Op 22 augustus 2013 heeft Suunto Oy belangrijke veiligheidsinformatie uitgegeven met betrekking tot rubber hogedrukslangen. Een beperkte batch van de rubber hoge drukslangen gebruikt op Suunto luchtgeintegreerde duikcomputers, duikcomputer combos en analagoe combos is helaas geidentifieerd om mogelijk defect slangmateriaal te bevatten die de duurzaamheid van de slang kan beinvloeden.

 

Dit defect kan lekken of scheuren van de rubbere hogedrukslang veroorzaken wat kan leiden tot een sneller dan verwacht verlies van ademgas wat kan leiden tot ernstig of dodelijk letsel.

 

De veiligheid van de duiker is Suunto’s hoogste belang. Suunto kondigt een veiligheids terugroepactie aan voor een beperkt aantal rubber hogedrukslangen die voldoen aan de kenmerken als hieronder beschreven:

 

Identificatie van de betrokken rubber hoge drukslangen:

· De slangen hebben een zwarte rubber buitenlaag

· Gemarkeerd met de tekst: 5000 PSIG PRESSURE TESTED – MADE IN USA

· Slang diameter is ongeveer 12,5 mm (1/2 inch) en de lengte ongeveer 84 cm (33 inch)

· Bedrukt met productie batch code 1812

 

Deze recall is alleen van toepassing op de rubber hogedruk slangen uit de specifieke 1812 batch. Overige rubber hogedrukslangen zijn niet betrokken en hoeven niet te worden vervangen.

 

De volgende producten voorzien van deze rubber hogedrukslangen kunnen zijn betrokken: Cobra, Cobra 3, SM-36 manometer en dieptemeter combos, als mede de Vyper en Zoop indien deze zijn aangekocht als combo product. Een complete lijst van productcodes kan gevonden worden aan het einde van dit document en op http://www.suunto.com/recall.

 

Tot op heden zijn er geen verwondingen bekend met deze kwestie. Het is verplicht dat alle betrokken producten worden geretourneerd voor een slangwissel

Actie die u moet ondernemen:

 

· Als u na 11/2012 een Suunto product gekocht heeft met een genoemde rubber hogedrukslang , controleer uw product dan z.s.m. alstublieft.

· Als de rubber hoge druk slang van uw product is voorzien van productie batch code 1812, dan is het verboden met het product te duiken tot de slang is vervangen.

· Retourneer het product onmiddelijk bij uw dichtsbijzijnde erkende Suunto Dive Dealer voor een slangwissel.

· In de US en EU countries kunt u ook gebruik maken van de Suunto Online Service Request (www.suunto.com/servicerequest) om uw product op te laten halen en te bezorgen voor de slangwissel.

 

· Als uw slang niet is voorzien van de code 1812, hoeft u geen enkele actie te ondernemen.

 

We verontschuldigen ons voor het ongemak en wij danken u voor uw medewerking.