Leer duiken

Heb je er ooit van gedroomd om gewichtloos te zweven als een astronaut, ongewone dier- en plantensoorten te onderzoeken, of te speuren naar verloren voorwerpen net als een schattenjager? De duiksport kan deze dromen laten uitkomen! Duiken is tamelijk gemakkelijk en na een relatief korte trainingsperiode kan je al starten. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open van zodra je onder water leert te ademen…

Met de huidige vooruitgang in duikmateriaal, geneeskunde en training is het voor mensen vanaf 14 jaar mogelijk om op een veilige manier bij ons te leren duiken. De meeste personen met een goede basisconditie en die zich goed voelen in het water kunnen duiken. Er zijn echter een aantal medische aandoeningen waarbij duiken niet aangewezen en zelfs verboden is. Vóórdat je je inschrijft voor een cursus, kan je je hierover best even informeren bij je arts of bij één van onze lesgevers.

Om je de mogelijkheid te bieden uit te proberen of de duiksport iets voor jou is, bieden wij je de eerste 2 initiatie duiktrainingen in het zwembad gratis aan. Je hoeft daarvoor geen speciaal materiaal aan te kopen of te huren, het nodige basismateriaal wordt door onze club ter beschikking gesteld. Buiten een zwembroek (conform de normen van het Netepark) of badpak en een handdoek voor achteraf, heb je niets nodig.

Deze initiatielessen vinden steeds plaats gedurende de maand oktober (start van ons zwembadseizoen), je kan je hiervoor aanmelden via ons contactformulier voor meer informative.
Indien je na de initiatie de duikmicrobe te pakken hebt, kan je stilaan beginnen te denken aan de eerste duikspulletjes. Hierover meer op de pagina “Benodigdheden”. Maar nu eerst je eerste brevet halen!