Wie zijn wij?

Wij willen je graag onze Kempische Duikschool Campinia voorstellen. Campinia is een v.z.w. die werd opgericht in 1981 en is aangesloten bij NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en sport). NELOS is op zijn beurt aangesloten bij het globaal overkoepelend orgaan voor de duiksport, CMAS genaamd (Conféderation Mondiale des Activités Subaquatiques), met als gevolg dat alle brevetten die bij Campinia worden behaald wereldwijd erkend zijn.

Duikschool Campinia is gevestigd aan de Atealaan in Herenthout, op de grens met Herentals (industrieterrein klein Gent), waar eveneens het leslokaal en het vulstation te vinden zijn. Onze duikschool telt een 50-tal leden en wij begeleiden je tijdens het opleidingstraject voor het 1*-, 2*- en 3*-duikbrevet. Elk brevet is onderverdeeld in een zwembad-, theorie- en openwatergedeelte. Daarnaast organiseert Campinia ook nog veel andere sociale en sportieve activiteiten.

De zwembadtrainingen worden vanaf begin oktober tot april gegeven in het zwembad Het Netepark in Herentals op donderdagavond van 21u00 tot 23u00. Er wordt gestart met een conditietraining van 1 uur, daarna worden de leden in groepen verdeeld al naargelang het te behalen brevet en worden de specifieke oefeningen en vaardigheden hiervoor getraind. De theorielessen worden gegeven op donderdag van 19u30 tot 20u45 in ons leslokaal.